Lokomotivførerutdanningen

Lokomotivførerutdanningen er en offentlig fagskole som er godkjent av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).

Fra 2018 gjennomføres utdanningen over 1 år . Undervisningen er praktisk-teoretisk, og i løpet av utdanningsforløpet øvelseskjører studentene 18 uker sammen med en erfaren lokomotivfører. Det gis opplæring i lokomotivets krefter, togets tyngde, bremsekraft og trafikkregler. Skolens togsimulatorer benyttes som verktøy i undervisningen. Studentene har der mulighet til å trene på ulike situasjoner som kan oppstå når man kjører tog i Norge.

Etter endt utdanning kan lokomotivførerkandidaten søke stilling som lokomotivfører i ulike jernbaneforetak.

Opptakskrav til lokomotivførerutdanningen er:

• Bestått videregående opplæring med fagbrev i elektrofag, teknikk og industriell produksjon eller anleggsteknikk.

Eller:

• Spesiell studiekompetanse med minimum 220 årstimer matematikk og 140 årstimer fysikk
  • Alder 20 år ved studiestart

Lokomotivførere har god lønn, sikker jobb og gode arbeidsforhold!

Du kan lese mer om opplæring og opptak i vårt forskrift for 60 fagskolepoeng, studieplan 60 fagskolepoeng, og i opplæringsplan 60 fagskolepoeng.

Velkommen til Norsk jernbaneskole!

Kai Erik Jensen

tlf. 986 87 370