Lokomotivførerutdanningen

fossum--2791.jpg

Lokomotivførerutdanningen er en offentlig fagskole som er godkjent av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).

Fra 2018 gjennomføres utdanningen over 1 år . Undervisningen er praktisk-teoretisk, og i løpet av utdanningsforløpet øvelseskjører studentene 18 uker sammen med en erfaren lokomotivfører. Det gis opplæring i lokomotivets krefter, togets tyngde, bremsekraft og trafikkregler. Skolens togsimulatorer benyttes som verktøy i undervisningen. Studentene har der mulighet til å trene på ulike situasjoner som kan oppstå når man kjører tog i Norge.

Etter endt utdanning kan lokomotivførerkandidaten søke stilling som lokomotivfører i ulike jernbaneforetak.

Opptakskrav til lokomotivførerutdanningen er:

• Bestått videregående opplæring med fagbrev i elektrofag, teknikk og industriell produksjon eller anleggsteknikk.

Eller:

• Spesiell studiekompetanse med minimum 220 årstimer matematikk og 140 årstimer fysikk
  • Alder 20 år ved studiestart

Lokomotivførere har god lønn, sikker jobb og gode arbeidsforhold!

Du kan lese mer om opplæring og opptak i vårt forskrift for 60 studiepoeng, studieplan 60 studiepoeng, og i opplæringsplan 60 studiepoeng.

Dette er Lokførerskolens midlertidige nettsider. Nye nettsider vil komme på www.lokforerskolen.no. Nytt navn på utdanningen er fra 2019 Norsk fagskole for lokomotivføre. Følg oss på Facebook og Linkedin på Lokførerskolen.

Kai Erik Jensen

tlf. 986 87 370