Instruktørsamling på Lokførerskolen

Forsidebilde_Instruktorsamling_Honefoss_okteober_2018.jpg
I slutten av oktober hadde ca 40 instruktører og ansatte på Lokførerskolen samling på Hønefoss.

Instruktører og administrativt personale fikk anledning til å reflektere over fagets nye organisering og roller, og bli oppdaterte på alt som skjer i miljøet rundt skolen og studentene.

Snart har første kull med den nye ordningen for 60 studiepoeng gjennomført opplæringen. Alle solemerker er gode, studentene viser høy kompetanse, prøver viser god progresjon og kunnskapsnivået er som forventet. Instruktørene fortalte om muligheter for dypere og mer varig forståelse for faget i den nye ordningen. Studentene virker svært fornøyde og motiverte i undersøkelsen Studiebarometeret, og gir oss 4,7 poeng av totalt 5. Landsgjennomsnittet for fagskoler er på 4. Behovsundersøkelser viser at vi leverer omtrent det som etterspørres av foretakene, og i 2017 uteksaminerte vi 159 studenter.

Tematikken på samlingen handlet mye om pedagogiske verktøy på nett og i klasserommet, som vil gi studentene mer innsikt i læringens progresjon og egen læringsutvikling. Instruktørene fikk også ny forståelse for togleders rolle, og kunnskaper om Flytogets spennende nye innkjøp.

Fra årsskiftet organiseres Norsk jernbaneskole under Bane NOR, mens Norsk fagskole for lokomotivførere fortsetter organisert under Jernbanedirektoratet. Begge enheter skal fortsette å samarbeide og dele lokaler på Grorud.

Publisert: 05.11.2018 15:10 av Maria Dahl

Oppdatert: 5.11.2018 14:19 av Maria Dahl