Søknad og opptak

Søknadsfristen for oppstart i 2019 har nå gått ut. Lokomotivførerutdanningen har mottatt 450 søknader, og styret har vedtatt oppstart av 6 klasser i 2019.

Neste søknadsfrist er 1. mai 2019 for oppstart i løpet av 2020. Søknadsskjema publiseres i løpet av mars.

Førerbord lok

For å søke Lokomotivførerutdanningen må søker ha:

• Fullført og bestått norsk videregående opplæring enten med fagbrev innen elektrofag, teknikk og industriell produksjon, anleggsteknikk eller spesiell studiekompetanse med minimum 220 årstimer matematikk og 140 årstimer fysikk
  • Fylt 20 år ved studiets start
  • Oppfylle krav til helse som følger av Førerforskriften  (FOR-2009-11-27-1414)
  • Bestå skolens yrkespsykologisk skikkethetstest. Du kan lese mer om testen her.

Lokomotivførerutdanningen vurderer ikke selv realkompetanse i forbindelse med opptak. Studenter som ønsker å søke på bakgrunn av realkompetanse må kontakte sitt hjemfylke for å få realkompetansevurdert sine kvalifikasjoner opp mot videregående opplærings nivå.

Fylkeskommunen fatter vedtak om realkompetansevurdering og utsteder kompetansebevis/fagbrev. Dersom du allerede har bestått videregående opplæring men mangler fag lokomotivførerutdanningen krever ved opptak, kan du eventuelt ta disse som privatist ved en videregående skole.

Dersom du allerede er realkompetansevurdert opp mot videregående opplæring må du legge dokumentasjonen ved søknaden din innen søknadsfristen.

Søkere som fyller det generelle opptakskravet tildeles rangeringspoeng slik:

• Det generelle grunnlaget for opptak jf. § 2-3 10 poeng
  • Fagprøve; karakter Meget godt 8 poeng
  • Spesiell studiekomp; Karakter 5 eller 6 i fysikk 5 poeng
  • Spesiell studiekomp; Karakter 4 i fysikk 3 poeng
  • Spesiell studiekomp; Karakter 5 eller 6 i matematikk 3 poeng
  • Videregående skole Vg3; Norsk muntlig karakter 4-6 3 poeng
  • Yrkespsykologisk skikkethetstest; karakter A 5 poeng

Innkalling til helsetest og yrkespsykologisk skikkethetstest skjer på bakgrunn av rangering basert på vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.

Opptak

Kai Erik Jensen