NJ Grorud

News_Veisikringsanlegg_NJ_skole.jpg

For å gjøre opplæringen så virkelighetsnær som mulig, har NJ bygget flere tekniske øvingsanlegg i tilknytning til skolens lokaler i Jernkroken på Grorud. I øvingsanleggene tilbys praktisk-teoretisk opplæring til lærlinger, studenter og kursdeltakere. Her går teori og praksis hånd i hånd. Det trenes på feilretting, beredskap og evakuering, samt praktisk trening knyttet opp mot opprettholdelse av nødvendige sertifiseringer og godkjenninger.

Simulatorsenter for lokomotiv- og toglederopplæringen

Se egen omtale her

Tekniske øvingsanlegg signalfag

Signalfag ved Norsk jernbaneskole har flere signalanlegg som benyttes undervisningen. I tillegg leier veiledere for lærlinger og bedrifter i jernbanesektoren anleggene i ledige perioder, for praktisk trening i sikre omgivelser.

Signalfaglige øvingsanlegg ved NJ:

• Komplett banestrekning med NSI-63 relesikringsanlegg bestående av fire stasjoner (en med PLS) og en blokkpost
  • Komplett banestrekning med NSB-94 elektronisk sikringsanlegg bestående av fire stasjoner (alle med PLS) og en blokkpost
  • Komplette sporveksler med drivmaskin og S700K med sporvekseloppvarming. Sporvekslene er igjen koblet til NSI-63 relesikringsanlegg
  • Drivmaskiner for sporsperre og veibok samt for sporveksel og sporsperre
  • Veisikringsanlegg (releanlegg og elektronisk anlegg med jernbanespor
  • Enkelt innkjørsignal med mekaniske kontrollsystemer
  • Omformere, statisk og roterende for strømforsyning til sikringsanlegg
  • Modelljernbane med stasjoner med NSB-94 elektronisk sikringsanlegg (PLS) i forenklet utgave
  • Sporfeltsimulatorer
  • Akseltellersystemer
  • DATC-simulatorer med parallell-grensesnitt
  • FATC-simulatorer med LEU 2000 serie-grensesnitt
  • Reservestrømstransformatoranlegg til sikringsanlegg
  • Signalfag tilbyr også praktisk opplæring i signalanleggene NSB-77 og SIMIS-C. Disse anleggene eies ikke av NJ og er ikke plassert i Jernkroken.

69-togsett

Lokomotivførerutdanningen har et undervisningstog plassert i Jernkroken. Undervisningstoget er et motorvognsett fra NSB av typen BM69A, eller 69-sett.

69-settet bidrar til at Lokomotivførerutdanningen kan utføre praktisk opplæring på generell loklære / vognkunnskap / motorvognkunnskap, bremsesystemer, brann / beredskap og evakuering, samt avvikshåndtering, avgangsprosedyre, elektro og feilsøking blant annet i trygge omgivelser uten å arbeide i og ved spor.

Skolen har utbedret togsettet ved at styrevogna har blitt klasserom. Skolen har satt inn kompressor som gir luft til togsettet., I tillegg henter vi strøm til oppvarming og belysning.

NS-EN ISO 9001:2008

Informasjonsrådgiver