Kjørelærerkurs

Bjorn_Kristiansen.png
Lokomotivførerutdanningen arrangerer kjørelærerkurs denne uken.

Bjørn Kristiansen, hovedlærer og fagsjef i praksisfag på lokomotivførerutdanningen holder kurs for de som skal fungere som kjørelærere i praksisperioden til lokstudentene våre. Kurset handler om opplæringsplaner, pedagogiske metoder, kommunikasjon, veiledning og tilbakemeldinger. Hensikten er å gjøre de nye kjørelærerne klare til å veilede studentene når de er ute i praksis.

- Det viktigste er å lære kjørelærerne å bruke noen pedagogiske grunnprinsipper når de skal lære bort det de selv er flinke til å gjøre, sier Kristiansen. Vi vil at de skal reflektere over veilederrollen og hvordan opplæring kan skje på best mulig måte. På dette kurset har jeg personlig hatt ekstra fokus på det å tørre å slippe ansvaret, og la kursdeltakerne i felleskap finne de aller beste løsningene.

De 11 deltakerne på kurset er i hovedsak fra NSB, men det er også representanter fra Grenland Rail, Bane NOR og Baneservice med på kurset.

Det er bra at skolen arrangerer dette slik at opplæringen blir lik for alle studenter, sier kursdeltakerne. Kurset er nyttig, og det er masse læring å hente. Etter kurset er det langt lettere å vurdere og gi tilbakemelding til studentene.

 

Fagsjef_og_hovedlarer_Kristiansen.png

Foto: Bjørn Kristiansen, hovedlærer og fagsjef i praksisfag på lokomotivførerutdanningen 

Publisert: 06.06.2018 11:00 av Maria Dahl

Oppdatert: 6.06.2018 10:10 av Maria Dahl
« Tilbake
Del denne siden på:

Godkjent etter:

NS-EN ISO 9001:2015

 

 

 

 

Besøksadresse

Østre Akervei 256, Jernkroken

0976 Oslo

 

Postadresse tidsskrifter/postpakker

Postboks 37, Alnabru

0614 Oslo

 

 

E-post: post@jernbaneskolen.no

Sentralbord: 990 99 949

 

 

 

Ansvarlig redaktør

Leder skole

Therese Victoria Sørensen

Norsk jernbaneskole på sosiale medier