Norsk jernbaneskole i førersetet

ertms_tog.JPG
Norsk jernbaneskole skal være i førersetet for utvikling av ny kursrekke i E-læring innen det nye signalsystemet ERTMS.

Denne kursrekken skal legges åpent på UICs (International union of Railways) hjemmeside. Norsk jernbaneskole har gjennom flere år vært deltakere i ERASMUS-prosjekt og UIC -prosjekt, samt at Skolesjefen har vært styremedlem i UICs EDP (Expertise Development Platform for Rail training). I dag har skolen to medlemmer i henholdsvis ERTMS- og simulatorprosjektgruppene. ERTMS gruppen består av medlemmer fra Nederland, Belgia, Østerrike, England og Norge. Det er hovedsakelig Nederland og Norge som står for den nye satsingen på en generell ERTMS-opplæring til glede for studenter og jernbanefolk over hele verden.

De planlagte kursene skal være såkalte MOOC-kurs, åpne kurs. Det første kurset er planlagt ferdigstilt til påske. Finansieringen er en utfordring, men foreløpig er denne utviklingen et dugnadsprosjekt mellom de ulike landene og deres ressurspersoner innen området. Deltakeren fra Norge som bl.a. er ansvarlig for å digitalisere kurset, heter Hallgeir Olsen. Han har allerede utviklet ERTMS-simulatorer på skolen, og i dette prosjektet vil også Atle Schaatun, skolens E-læringsrådgiver, bistå.

Publisert: 31.01.2018 14:10 av Maria Dahl

Oppdatert: 31.01.2018 13:43 av Maria Dahl