Unge togledere klare til å styre trafikken

Ronja_og_Karl_Anders_med_diplom_LITE.jpg
Vi ønsker velkommen til nytt kull med togledere i februar.

Ronja Skredderstuen (22) og Karl Anders Leth Gurholt (21) har nettopp feiret vel gjennomført opplæring som togleder. Begge skal snart ut i tjeneste, Ronja på trafikkstyringssentralen på Hamar og Karl Anders på Oslosentralen. Siste kull i toglederopplæringen 2017 er samlet for utdeling av diplom og et siste farvel til klassen og instruktørene.

Klare for tjeneste

Ronja skal ha første vakt på sin sentral allerede i morgen, men tilsatte på Oslosentralen, som Karl Anders, må gjennomføre noen ekstra måneder etter de andre, for å sette seg inn i systemer som EBICOS og ESTW. Først etter avsluttende eksamen i dette kan han starte opp som togleder.

Ronja er veldig klar for å reise hjem til Hamar til nye kolleger og mange nye utfordringer. -Jeg håper i det lengste at sentralen på Hamar består, forteller hun, men hun er klar over at store endringer er på gang. Til våren er hun klar med alle opplæringsvaktene og kan styre togtrafikken på egen hånd. -Det blir veldig bra å starte opp, sier de begge. Nå har de vært i opplæringsmodus så lenge at det skal bli godt å få satt i gang med selve jobben.

Ronja_og_Karl_Anders_sno_LITE.jpg

Hadde det fint på Jernbaneskolen

-På Jernbaneskolen hadde vi kjempegode instruktører, forteller Karl Anders, med mye kunnskaper og erfaring. Her var det rom for å spørre og lære. Det vi lærte aller mest av var gjennomgangen i simulatorene. Her så vi ting i praksis, fikk prøve og feile, og fikk føle litt på hvordan vi reagerer på stress. -Simulatorene er et veldig godt verktøy, og vi fikk prøve ut mange forskjellige risikofylte situasjoner i et trygt miljø.

Begge forteller at de kommer til å savne klassemiljøet. -Vi ble veldig sammensveiset, alle kom overens, var åpne og bød på seg selv. I klassen var det studenter fra 21 til 50 år, og alle jobbet sammen mot felles mål.

Om et års tid kommer noen av dem kanskje til å treffes igjen på Jernbaneskolen til periodisk togledertrening (PTT), noe alle togledere må gjennom en dag hvert år.

Gode råd til neste kull

Ronja og Karl Anders har følgende råd til neste kull: Jobb hardt, ta det seriøst, da blir det veldig morsomt. Det er lett å tro at dette er enkelt, men det er det absolutt ikke. Det er en krevende opplæring. Vær aktive i timene helt fra starten, spør om alt du lurer på. Og husk at samarbeid bidrar til at man gjør hverandre gode.

Jernbaneskolen ønsker alle de nye toglederne lykke til!

Utdeling_av_diplom_LITE.jpg

Publisert: 16.02.2018 12:00 av Maria Dahl